Mediation

Wanneer jij en je partner gaan scheiden is dat een ingrijpende gebeurtenis. Tegelijkertijd moeten er in deze onrustige en emotionele periode belangrijke afspraken gemaakt worden. Over de financiën of eventueel over de kinderen. Om te voorkomen dat jullie echtscheiding eindigt in een conflict kun je een echtscheidingsbemiddelaar inschakelen.

Samen uit elkaar

Samen met de mediator ga je aan tafel. Het doel is om afspraken te maken die een basis vormen voor de toekomst. Afspraken waar beide partijen zich goed bij voelen. Op deze manier ga je samen uit elkaar. De mediator zorgt ervoor dat jullie allebei gehoord worden en jullie ondanks de soms hoog oplopende emoties met elkaar in gesprek blijven. Dit bemiddelingsproces verloopt soepeler dan een proces bij de rechter. Door met elkaar in gesprek te blijven kom je sneller tot oplossingen en afspraken.

Wat doet de mediator?

Na de eerste kennismaking met je mediator komen er vervolggesprekken. Om goede afspraken te maken worden jullie standpunten en visies geïnventariseerd en met elkaar besproken. Er worden afspraken gemaakt over de financiën, het huis, de hypotheek en natuurlijk ook de eventuele kinderen. Deze afspraken worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant en het indien van toepassing daarbij behorende ouderschapsplan. Wanneer iedereen zich kan vinden in het concept van het convenant wordt deze definitief gemaakt. De administratieve kant van dit geheel neemt de mediator op zich. Zoals bijvoorbeeld de juridische afhandeling bij de rechtbank en het inschrijven in het register van de burgerlijke stand. Wanneer de scheiding ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand, is de echtscheiding definitief.

Wat kost mediation?

Mediation is maatwerk. Geen enkele scheiding is hetzelfde. Daarom werkt Maatwerk en Mediation niet met een all-in tarief. Wilt u meer weten over de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens deze kennismaking kan er een indicatie gegeven worden van de geschatte kosten. Neem dan contact met ons op.